Üdvözöllek a Soproni hegyvidék forrásait bemutató blogomban. Összegyűjtöttem a főbb forrásokat, leginkább azokat, melyek ki vannak építve. Az adatbázis persze nem teljes, nyilván, és biztos is, hogy van még olyan forrás/szivárgó, mely kiépített, vagy egykor ki volt építve, de nem került fel az oldalra. Igyekszem folyamatosan bővíteni a tartalmat, hiszen a pontos leírás és megközelíthetőség minden természetjáró érdekét szolgálja. Az oldal alján a "Régebbi bejegyzések" linkre kattintva lehet egyenként haladni a források között, de a jobb oldali menüben ki is lehet választani azt, amit meg szeretnénk nézni. Jó szórakozást!

Hidegvíz forrásGePaRdLaCeE: hidegvizforras

GPS koordináták:
szélesség: 47° 39' 45.46"
hosszúság: 16° 26' 10.63"
magasság: 0.5270

A Hidegvíz-völgy felső részén, a Róth Gyula emlékmű és a Vadászház közelében található.
Megközelíthető Új-Hermestől a laktanyától induló aszfaltúton, illetve a Fehér úton a Pisztrángos tótól, a Fehér úti Vadászház közelében levő elágazáson letérve. Korábban Ágfalvához tartozott, a hegység egyik legbővízűbb forrása. A Rák patak eredetének is tekinthető, bár a patakmeder már feljebb, az Urak asztala felé is nedves. A szépen kiépített forrást pihenőpadok és tűzrakóhely övezi.


GePaRdLaCeE: Hidegvíz forrás

GePaRdLaCeE: Hidegvíz forrás GePaRdLaCeE: Hidegvíz forrás GePaRdLaCeE: Hidegvíz forrás GePaRdLaCeE: Hidegvíz forrás GePaRdLaCeE: Hidegvíz forrás GePaRdLaCeE: Hidegvíz forrás GePaRdLaCeE: Hidegvíz forrás