Üdvözöllek a Soproni hegyvidék forrásait bemutató blogomban. Összegyűjtöttem a főbb forrásokat, leginkább azokat, melyek ki vannak építve. Az adatbázis persze nem teljes, nyilván, és biztos is, hogy van még olyan forrás/szivárgó, mely kiépített, vagy egykor ki volt építve, de nem került fel az oldalra. Igyekszem folyamatosan bővíteni a tartalmat, hiszen a pontos leírás és megközelíthetőség minden természetjáró érdekét szolgálja. Az oldal alján a "Régebbi bejegyzések" linkre kattintva lehet egyenként haladni a források között, de a jobb oldali menüben ki is lehet választani azt, amit meg szeretnénk nézni. Jó szórakozást!

Fáber réti kút


GePaRdLaCeE: faberretikut

GPS koordináták:
Szélesség : 47° 39' 58.24"
Hosszúság : 16° 33' 2.32"
Magasság : 0.4020

A Tacsi árok fölött, a vadászház közelében, a Fáber rét közepén található.
Megközelíthető a Vasfüggöny sífutópálya 4-es és 5-ös pályájáról, a Természetbarát forrástól felfelé ösvényen, a Gesztenyés körútról jelöletlen turistaúton, valamint a Récényi útról letérve a vadászház felől.
Valaha gémeskút volt, a réten legelő állatok itt kapták meg a szükséges folyadékukat. Mára már csak a kútgyűrűk találhatók meg a föld alatt, illetve egy karó jelzi a kút pontos helyét. Általában a víz szintje a talaj szintje körül van, tehát magasan.


GePaRdLaCeE: Fáber réti kút

GePaRdLaCeE: Fáber réti kút GePaRdLaCeE: Fáber réti kút GePaRdLaCeE: Fáber réti kút