Üdvözöllek a Soproni hegyvidék forrásait bemutató blogomban. Összegyűjtöttem a főbb forrásokat, leginkább azokat, melyek ki vannak építve. Az adatbázis persze nem teljes, nyilván, és biztos is, hogy van még olyan forrás/szivárgó, mely kiépített, vagy egykor ki volt építve, de nem került fel az oldalra. Igyekszem folyamatosan bővíteni a tartalmat, hiszen a pontos leírás és megközelíthetőség minden természetjáró érdekét szolgálja. Az oldal alján a "Régebbi bejegyzések" linkre kattintva lehet egyenként haladni a források között, de a jobb oldali menüben ki is lehet választani azt, amit meg szeretnénk nézni. Jó szórakozást!

Dr. Fehér Dániel forrás



GePaRdLaCeE: feherdaniel

GPS koordináták:
szélesség: 47° 40' 14.41"
hosszúság: 16° 30' 3.02"
magasság: 0.3730

A forrás a Rák patak völgyében található, Görbehalom település alján, az elágazás előtt, a Fehér híd mellett.
Megközelíthető a főútról gyalogosan letérve, valamint délről a kék vonal, Ágfalváról pedig a kék illetve sárga vonal jelzésű turistautakon.

A tábla felirata:

FEHÉR DÁNIEL FORRÁS
DR. FEHÉR DÁNIEL 1890-1955
EURÓPAI HÍRŰ ERDÉSZ - TALAJ -
BIOLÓGUS, EGYETEMI TANÁR.
A FORRÁST AZ ERDÉSZETI TECH-
NIKUM TANULÓI A TANULMÁNYI
ERDŐGAZDASÁG TÁMOGATÁSÁVAL
FOGLALTÁK 1962-BEN
HELYREÁLLÍTOTTÁK 1992-BEN
A TANULMÁNYI ERDŐGAZDASÁG
ÉS AZ OROSZLÁNYI SZÉNBÁNYÁK

A Rámel árokból érkező patak itt ömlik bele a Rák patakba. A jelenlegi forrásfoglalás 1962-ben készült, ez előtt a forrás neve Fehérhídi forrás volt. Sajnos a kifolyócső igen alacsonyan van már, és már lassan hozzáférhetetlen maga a forrás, mert a patak ide teszi le a hordalékát, valamint a terméskő támfalat bontja. A környezetében esőbeálló, pihenőpadok, tűzrakóhely, valamint buszmegálló is található.


GePaRdLaCeE: Dr. Fehér Dániel forrás

GePaRdLaCeE: Dr. Fehér Dániel forrás GePaRdLaCeE: Dr. Fehér Dániel forrás GePaRdLaCeE: Dr. Fehér Dániel forrás GePaRdLaCeE: Dr. Fehér Dániel forrás GePaRdLaCeE: Dr. Fehér Dániel forrás GePaRdLaCeE: Dr. Fehér Dániel forrás GePaRdLaCeE: Dr. Fehér Dániel forrás