Üdvözöllek a Soproni hegyvidék forrásait bemutató blogomban. Összegyűjtöttem a főbb forrásokat, leginkább azokat, melyek ki vannak építve. Az adatbázis persze nem teljes, nyilván, és biztos is, hogy van még olyan forrás/szivárgó, mely kiépített, vagy egykor ki volt építve, de nem került fel az oldalra. Igyekszem folyamatosan bővíteni a tartalmat, hiszen a pontos leírás és megközelíthetőség minden természetjáró érdekét szolgálja. Az oldal alján a "Régebbi bejegyzések" linkre kattintva lehet egyenként haladni a források között, de a jobb oldali menüben ki is lehet választani azt, amit meg szeretnénk nézni. Jó szórakozást!

Büdös-kút forrás - Kaltes Bründl



GePaRdLaCeE: kaltesbrundl

GPS koordináták:
szélesség: 47° 38' 45.63"
hosszúság: 16° 30' 48.27"
magasság: 0.5310

A forrás Brennbergbányától délekeltre, a Mucktól délnyugatra, közvetlenül az országhatár egyik szegletében, a két határkő között található.
Megközelíthető a Mucktól a piros illetve zöld vonal jelzésű turistaúton, valamint a vasfüggöny túraúton.
A tábla felirata:

RENOVIERT
1995
FT.

Kiépített pihenőpadokkal, tűzrakóhellyel, rendezett környezettel van körülvéve a forrás, azonban a víz a kifolyócső alatt tör elő. Magyar és osztrák oldalon is tábla igazít minket útba, hogy a forrás merre is található a turistaútról. 1995-ben a forrásfoglalást felújították.


GePaRdLaCeE: Kaltes Brundl - Büdös kút

GePaRdLaCeE: Kaltes bründl GePaRdLaCeE: Kaltes bründl GePaRdLaCeE: Kaltes bründl GePaRdLaCeE: Kaltes bründl GePaRdLaCeE: Kaltes bründl GePaRdLaCeE: Kaltes bründl GePaRdLaCeE: Kaltes bründl