Üdvözöllek a Soproni hegyvidék forrásait bemutató blogomban. Összegyűjtöttem a főbb forrásokat, leginkább azokat, melyek ki vannak építve. Az adatbázis persze nem teljes, nyilván, és biztos is, hogy van még olyan forrás/szivárgó, mely kiépített, vagy egykor ki volt építve, de nem került fel az oldalra. Igyekszem folyamatosan bővíteni a tartalmat, hiszen a pontos leírás és megközelíthetőség minden természetjáró érdekét szolgálja. Az oldal alján a "Régebbi bejegyzések" linkre kattintva lehet egyenként haladni a források között, de a jobb oldali menüben ki is lehet választani azt, amit meg szeretnénk nézni. Jó szórakozást!

Szent György forrás



GePaRdLaCeE: szentgyorgy

GPS koordináták:
Szélesség : 47° 40' 7.42"
Hosszúság : 16° 32' 14.48"
Magasság : 0.4210

Régi, kiépített forrásfoglalás, mely a Madár-árokban található.
Megközelíthető a Brennbergi útról a kék vonal (ill. Ciklámen tanösvény) jelzésű turistaútra letérve, illetve a Várhely irányából szintén a kék vonal jelzésű turistaúton (azaz a Ciklámen tanösvényen), illetve kék pötty jelzésű turistaúton. Az elszivárgó víz tocsogóssá teszi a forrás környezetét, több helyről is szivárgás tapasztalható. Legutóbbi ottjártamkor a kifolyócső el volt tömődve. A környékén erdőirtást végeztek az elmúlt éven, de a kiépített pihenőpadok, tűzrakóhely megmaradtak. A forrás közelében állt a Kinizsi kunyhó, mely esőbeállóként funkcionált, de ezt már réges-régen felgyújtották.


GePaRdLaCeE: Szent Gyögy forrás

GePaRdLaCeE: Szent György forrás GePaRdLaCeE: Szent Gyögy forrás GePaRdLaCeE: Szent Gyögy forrás GePaRdLaCeE: Szent Gyögy forrás GePaRdLaCeE: Szent Gyögy forrás GePaRdLaCeE: Szent Gyögy forrás GePaRdLaCeE: Szent Gyögy forrás