Üdvözöllek a Soproni hegyvidék forrásait bemutató blogomban. Összegyűjtöttem a főbb forrásokat, leginkább azokat, melyek ki vannak építve. Az adatbázis persze nem teljes, nyilván, és biztos is, hogy van még olyan forrás/szivárgó, mely kiépített, vagy egykor ki volt építve, de nem került fel az oldalra. Igyekszem folyamatosan bővíteni a tartalmat, hiszen a pontos leírás és megközelíthetőség minden természetjáró érdekét szolgálja. Az oldal alján a "Régebbi bejegyzések" linkre kattintva lehet egyenként haladni a források között, de a jobb oldali menüben ki is lehet választani azt, amit meg szeretnénk nézni. Jó szórakozást!

Kräftner kútGePaRdLaCeE: kraftnerkut

GPS koordináták:
Szélesség : 47° 41' 21.02"
Hosszúság : 16° 39' 49.80"
Magasság : 0.1540

A Sopron környékét ábrázoló régi turistatérképek a Fertőrákost Balffal összekötő út mellett, a soproni kaputól kb. 300m-re jelölik. Valószínűsített helyszín, a környéken csak ezt az egy kutat találtam, azonban ez is száraz, szeméttel szennyezett.

GePaRdLaCeE: Kräftner kút

GePaRdLaCeE: Kräftner kút GePaRdLaCeE: Kräftner kút GePaRdLaCeE: Kräftner kút GePaRdLaCeE: Kräftner kút GePaRdLaCeE: Kräftner kút