Üdvözöllek a Soproni hegyvidék forrásait bemutató blogomban. Összegyűjtöttem a főbb forrásokat, leginkább azokat, melyek ki vannak építve. Az adatbázis persze nem teljes, nyilván, és biztos is, hogy van még olyan forrás/szivárgó, mely kiépített, vagy egykor ki volt építve, de nem került fel az oldalra. Igyekszem folyamatosan bővíteni a tartalmat, hiszen a pontos leírás és megközelíthetőség minden természetjáró érdekét szolgálja. Az oldal alján a "Régebbi bejegyzések" linkre kattintva lehet egyenként haladni a források között, de a jobb oldali menüben ki is lehet választani azt, amit meg szeretnénk nézni. Jó szórakozást!

Jánostelepi kútturisrtatékép nemsokára!

GPS koordináták:
Szélesség: hamarosan
Hosszúság: hamarosan
Magasság: hamarosan

A Jánosteleptől délre, az emlékerdő közelében található. Megközelíthető a Pozsonyi útról a tómalmi Papucsvirág utcával szembeni földúton, mintegy 200m-re a főúttól.
Állítások szerint a kút nem más, mint termálvíz után való kutatás nyoma. Akkoriban találtak is valamit, ami azonban befolyással volt a Ruszton(?) levő termálfürdő vízhozamára, ezért a fúrást befejezték, a kutat lezárták. A víz azonban szüntelenül folyik, a környék kiskertjeibe az emberek innen hordták/hordják a vizet, és a szomjazó állatok is itt isznak. Évekkel ezelőtt nagyobb vízhozama volt, sugárban ömlött ki a víz, ma már csak a hatalmas henger oldalán folyik le.


GePaRdLaCeE: Jánostelepi kút

GePaRdLaCeE: Jánostelepi kút GePaRdLaCeE: Jánostelepi kút GePaRdLaCeE: Jánostelepi kút GePaRdLaCeE: JÁnostelepi kút GePaRdLaCeE: Jánostelepi kút GePaRdLaCeE: Jánostelepi kút GePaRdLaCeE: Jánostelepi kút GePaRdLaCeE: Jánostelepi kút