Üdvözöllek a Soproni hegyvidék forrásait bemutató blogomban. Összegyűjtöttem a főbb forrásokat, leginkább azokat, melyek ki vannak építve. Az adatbázis persze nem teljes, nyilván, és biztos is, hogy van még olyan forrás/szivárgó, mely kiépített, vagy egykor ki volt építve, de nem került fel az oldalra. Igyekszem folyamatosan bővíteni a tartalmat, hiszen a pontos leírás és megközelíthetőség minden természetjáró érdekét szolgálja. Az oldal alján a "Régebbi bejegyzések" linkre kattintva lehet egyenként haladni a források között, de a jobb oldali menüben ki is lehet választani azt, amit meg szeretnénk nézni. Jó szórakozást!

Hármas forrás



GePaRdLaCeE: harmasforras

GPS koordináták:
Szélesség : 47° 39' 39.41"
Hosszúság : 16° 32' 1.87"
Magasság : 0.4670

A Tacsi-árok felső részén, az Ördög-árok elágazása fölött kb 230-re ered, a domb aljában.
Megközelíthető a Hétbükkfától a kék illetve piros vonal jelzésű turistautakról a piros pötty felé letérve, a 3-as számú sífutópályáról a piros illetve kék vonal jelzésű turistaútról szintén a piros pötty felé letérve, valamint a 3-as számú sífutópályáról nyíló jelöletlen turistaútról.

A tábla felirata:

MEDOSZ
Természetbarát forrás
A Medosz természetbarát
találkozó emlékére
1980. augusztus 30.

A forrásfoglaláshoz meredek lépcsősoron lehet lejutni. nevét onnan kapta, hogy korábban 3 kifolyócsővel rendelkezett, mára azonban már csak egy működik, efölött van a kőtábla is.
Környezetében a meredek dombok miatt gyakorlatilag lehetetlen pihenőhelyet kiépíteni. A környéken jelentős elszivárgás is tapasztalható.


GePaRdLaCeE: Hármas forrás

GePaRdLaCeE: Hármas forrás GePaRdLaCeE: Hármas forrás GePaRdLaCeE: Hármas forrás GePaRdLaCeE: Hármas forrás GePaRdLaCeE: Hármas forrás