Üdvözöllek a Soproni hegyvidék forrásait bemutató blogomban. Összegyűjtöttem a főbb forrásokat, leginkább azokat, melyek ki vannak építve. Az adatbázis persze nem teljes, nyilván, és biztos is, hogy van még olyan forrás/szivárgó, mely kiépített, vagy egykor ki volt építve, de nem került fel az oldalra. Igyekszem folyamatosan bővíteni a tartalmat, hiszen a pontos leírás és megközelíthetőség minden természetjáró érdekét szolgálja. Az oldal alján a "Régebbi bejegyzések" linkre kattintva lehet egyenként haladni a források között, de a jobb oldali menüben ki is lehet választani azt, amit meg szeretnénk nézni. Jó szórakozást!

Pedagógus - Jávor - Tündér forrás



GePaRdLaCeE: pedagogus

GPS koordináták:
szélesség: 47° 39' 43.07"
hosszúság: 16° 33' 29.86"
magasság: 0.3800

A forrás a Füzes árokban, a Kecske patak völgyében található.
Megközelíthető a Récényi útról induló jelöletlen turistaúton: a Fáber rétre vezető ösvénnyel szemben, a zöld vonal jelzésű turistaúton Lővér Szállótól, és a Ferenc forrástól egyaránt.
A 2011-es felújítás óta kiépített forrásfoglalás. A víz egy hegyi juharfa gyökérzete alatt tör a felszínre. Ezt a fát nevezik jávorfának is, innen az egyik elnevezés. A másik (Tündér) elnevezés egy kislánytól ered, aki nagymamájával erre sétálva "Látod, Nagyi, ott ül a Tündér az ágon!" kiáltással mutatott a fára.
Rendezett környezete van, esőbeálló, tűzrakóhely is található itt, valamint a Pedagógus forrás névhez híven iskolapad szerű ülőhelyek és katedra is.


GePaRdLaCeE: Pedagógus forrás

GePaRdLaCeE: Pedagógus forrás GePaRdLaCeE: Pedagógus forrás GePaRdLaCeE: P7260134 GePaRdLaCeE: Pedagógus forrás GePaRdLaCeE: Pedagógus forrás GePaRdLaCeE: Pedagógus forrás GePaRdLaCeE: Pedagógus forrás