Üdvözöllek a Soproni hegyvidék forrásait bemutató blogomban. Összegyűjtöttem a főbb forrásokat, leginkább azokat, melyek ki vannak építve. Az adatbázis persze nem teljes, nyilván, és biztos is, hogy van még olyan forrás/szivárgó, mely kiépített, vagy egykor ki volt építve, de nem került fel az oldalra. Igyekszem folyamatosan bővíteni a tartalmat, hiszen a pontos leírás és megközelíthetőség minden természetjáró érdekét szolgálja. Az oldal alján a "Régebbi bejegyzések" linkre kattintva lehet egyenként haladni a források között, de a jobb oldali menüben ki is lehet választani azt, amit meg szeretnénk nézni. Jó szórakozást!

Ciklámen forrásGePaRdLaCeE: ciklamen

GPS koordináták:
Szélesség: 47° 40' 8.37"
Hosszúság: 16° 34' 43.55"
Magasság: 0.3130

A forrás a Gida patak eredőjének is tekinthető. A szívszanatórium kertjének területén, pár méterre a bejárattól, jobb oldalt tör felszínre a víz. Az épületek esővizeivel együtt indul kiépített mederben, keleti irányba. Ez a forrás ad vizet a Béka-tónak is.
Megközelíthető a Várisi útról.


GePaRdLaCeE: Ciklámen forrás

GePaRdLaCeE: Ciklámen forrás GePaRdLaCeE: Ciklámen forrás GePaRdLaCeE: Ciklámen forrás GePaRdLaCeE: Ciklámen forrás GePaRdLaCeE: Ciklámen forrás GePaRdLaCeE: Ciklámen forrás GePaRdLaCeE: Ciklámen forrás