Üdvözöllek a Soproni hegyvidék forrásait bemutató blogomban. Összegyűjtöttem a főbb forrásokat, leginkább azokat, melyek ki vannak építve. Az adatbázis persze nem teljes, nyilván, és biztos is, hogy van még olyan forrás/szivárgó, mely kiépített, vagy egykor ki volt építve, de nem került fel az oldalra. Igyekszem folyamatosan bővíteni a tartalmat, hiszen a pontos leírás és megközelíthetőség minden természetjáró érdekét szolgálja. Az oldal alján a "Régebbi bejegyzések" linkre kattintva lehet egyenként haladni a források között, de a jobb oldali menüben ki is lehet választani azt, amit meg szeretnénk nézni. Jó szórakozást!

Kutyahegyi forrásGePaRdLaCeE: kutyahegyi

GPS koordináták:
Szélesség: 47° 41' 15.12"
Hosszúság: 16° 32' 40.98"
Magasság: 0.2860

A Kutyahegy lábánál ered, az Ágfalvi út közelében, egy gyümölcsöskert mellett álló fa tövében. Valószínűleg régóta létezhet, mert fémhordók, vizespalackok vannak köré helyezve, feltehetően a környező kertek tulajdonosai innen öntöznek/öntöztek. A forrás időszakos, legutóbbi ottjártamkor még folyt víz az árkában, viszont a fotók készültekor már csak nedvesség volt tapasztalható. A kerékpárúton áteresze is van, az út mellett húzódó mély árokba.


GePaRdLaCeE: Kutyahegyi forrás

GePaRdLaCeE: Kutyahegyi forrás GePaRdLaCeE: Kutyahegyi forrás GePaRdLaCeE: Kutyahegyi forrás GePaRdLaCeE: Kutyahegyi forrás GePaRdLaCeE: Kutyahegyi forrás GePaRdLaCeE: Kutyahegyi forrás GePaRdLaCeE: P5240023