Üdvözöllek a Soproni hegyvidék forrásait bemutató blogomban. Összegyűjtöttem a főbb forrásokat, leginkább azokat, melyek ki vannak építve. Az adatbázis persze nem teljes, nyilván, és biztos is, hogy van még olyan forrás/szivárgó, mely kiépített, vagy egykor ki volt építve, de nem került fel az oldalra. Igyekszem folyamatosan bővíteni a tartalmat, hiszen a pontos leírás és megközelíthetőség minden természetjáró érdekét szolgálja. Az oldal alján a "Régebbi bejegyzések" linkre kattintva lehet egyenként haladni a források között, de a jobb oldali menüben ki is lehet választani azt, amit meg szeretnénk nézni. Jó szórakozást!

Új savanyúkút

GPS koordináták:
Szélesség : 47° 39' 29.52"
Hosszúság : 16° 40' 3.26"
Magasság : 0.1750

Sopron-Balf északi részén található, az ásványvíz palackozó üzem mellett, szemben az egykori laktanyával. Megközelíthető a Balfot Fertőrákossal összekötő útról (piros vonal jelzésű turistaút) a parkolóba letérve.
2008-ban adták át az új ivókutat, azóta az emberek innen hordják a gyógyvizet palackokba, kannákba, mely 2 kifolyócsövön folyik.

GePaRdLaCeE: Új savanyúkút

GePaRdLaCeE: Új savanyúkút GePaRdLaCeE: Új savanyúkút GePaRdLaCeE: Új savanyúkút GePaRdLaCeE: Új savanyúkút GePaRdLaCeE: Új savanyúkút