Üdvözöllek a Soproni hegyvidék forrásait bemutató blogomban. Összegyűjtöttem a főbb forrásokat, leginkább azokat, melyek ki vannak építve. Az adatbázis persze nem teljes, nyilván, és biztos is, hogy van még olyan forrás/szivárgó, mely kiépített, vagy egykor ki volt építve, de nem került fel az oldalra. Igyekszem folyamatosan bővíteni a tartalmat, hiszen a pontos leírás és megközelíthetőség minden természetjáró érdekét szolgálja. Az oldal alján a "Régebbi bejegyzések" linkre kattintva lehet egyenként haladni a források között, de a jobb oldali menüben ki is lehet választani azt, amit meg szeretnénk nézni. Jó szórakozást!

Fűzfa forrás - Fűzfa kút
GPS koordináták:
Szélesség : 47° 40' 9.71"
Hosszúság : 16° 40' 15.93"
Magasság : 0.2100

Megközelíthető a Fertőrákost Balffal összekötő úton, nem messze a Fehér úti elágazástól, Balf irányányában. Ez a piros jelzésű turistaút is.
A tábla felirata:

SOPRON VÁROS 700. ÉVFORDULÓJA
TISZTELETÉRE
1977

HELYREÁLLÍTOTTÁK A SOPRONI KÖZTISZTASÁGI
ÉS ÚTKARBANTARTÓ VÁLLALAT DOLGOZÓI


FŰZFA-KÚT
a CASTANEA Környezetvédelmi
Egyesület helyreállítatta
2002-ben
A Holland Királyság támogatásával

Régen kifolyócsővel rendelkezett, a 2002-es felújítás során ezt eltűntették, és nyomós kutat helyeztek ide, ami azonban mára megrongálódott, használhatatlan. A Környéken víz elszivárgás fedezhető fel, tehát a forrás mindmáig működik. Vízgyűjtő területe mezőgazdasági megmunkálás alatt áll, ezért vize ki van téve az elszennyeződésnek. Öreg fűzfák veszik körül, kiépített pihenőpadokkal. Csodálatos kilátással rendelkezik a Fertő tóra.


GePaRdLaCeE: Fűzfa kút

GePaRdLaCeE: Fűzfa kút GePaRdLaCeE: Fűzfa kút GePaRdLaCeE: Fűzfa kút GePaRdLaCeE: Fűzfa kút GePaRdLaCeE: Fűzfa kút GePaRdLaCeE: Fűzfa kút GePaRdLaCeE: Fűzfa kút